Fundația Dezvoltarea Popoarelor (FDP) este o organizatie neguvernamentala creata in anul 1996, care ofera oportunitati socio-educative si de integrare profesionala persoanelor aflate in situatii de risc social. In viziunea FDP, fiecare persoana isi poate valorifica talentele cu care a fost inzestrata!

In anul 2007 FDP a initiat primele actiuni in domeniul integrarii profesionale a persoanelor cu risc de excluziune sociala, cu scopul dezvoltarii personale si profesionale.

FDP are sediul central in Bucuresti-Ilfov si trei filiale in tara: Arad, Cluj si Dambovita.
In anul 2009 FDP a deschis la Bucuresti un Centru de Consiliere si Formare profesionala avand la baza o metodologie de furnizare a serviciilor de ocupare in conformitate cu standardele europene in domeniu si imbunatatita continuu prin schimburi de experienta cu expertii din cadrul mai multor organizatii europene din domeniu, cum este Centrul de Formare Profesionala ASLAM din Italia (www.aslam.it).

Tot in anul 2009 FDP a inceput implementarea primului proiect cofinantat din Fondul Social European in cadrul caruia peste 250 de angajati din domeniul auto din Bucuresti au obtinut o calificare profesionala recunoscuta de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei.

despre_noi

 

O imagine in cifre a rezultatelor serviciilor oferite de FDP la nivel national si in Bucuresti in perioada 2009-2013 este redata in tabelul de mai jos:

despre_noi2

Peste 4.900 de persoane au beneficiat in perioada 2009-2013 de informare, orientare si consiliere profesionala la nivelul a patru regiuni din Romania (Bucuresti/Ilfov, Cluj, Arad si Dambovita). Serviciile oferite in cadrul celor patru centre au vizat o abordare integrata, persoanele beneficiind ca urmare a sesiunilor de informare/orientare/consiliere de alte servicii cum sunt cele de formare profesionala, tutorat si mediere in vedere integrarii la un loc de munca.

FDP este acreditata ca furnizor de servicii de stimulare a ocuparii (informare și consiliere, mediere pe piața muncii) in Bucuresti-Ilfov, Cluj si Arad, si a devenit in ultimii ani un furnizor de  programe de formare profesionala recunoscut pentru calitatea si programele oferite.

Astfel, FDP este acreditata pentru furnizarea de programe de formare: calificare, inițiere, specializare și perfecționare și deține următoarele autorizații recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si Ministerul Educatiei Nationale.

 • Tinichigiu/vopsitor auto, mecanic auto, electrician auto
 • Sudor electric
 • Sculer matriter
 • Lucrator in comert
 • Comerciant vanzator marfuri alimentare / nealimentare
 • Ingrijitor batrani/bolnavi la domiciliu
 • Dulgher/tamplar/parchetar
 • Lucrator in izolatii
 • Contabilitate primara (specializare)
 • Operator introducere, validare si prelucrare date (initiere)
 • Competențe antreprenoriale (specializare)

FDP furnizeaza programe de formare profesională si in parteneriat cu alti furnizori autorizati:

 • Patiser și brutar patiser preparator de produse fainoase;
 • Domeniul constructii:fierar-betonist, confectioner tamplarie din aluminiu si mase plastice.

In prezent FDP ofera gratuit servicii de stimulare a ocuparii in cadrul Centrului de Consiliere si Formare Profesionala din Bucuresti-Ilfov (Sos. Fundeni nr.180) prin intermediul unor proiecte cofinantate din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013:

 • “Califica-te pentru o sansa reala pe piata muncii”, ID POSDRU/134/5.1/G/130409, pentru persoane aflate in cautarea unui loc de munca.
 • ”Califica-te! Da-ti o sansa la o viata mai buna!”, ID POSDRU/164/2.3/S/137877, pentru persoane angajate.

In furnizarea serviciilor si conturarea propunerilor catre beneficiari, FDP porneste de la cerintele angajatorilor si ale pietei muncii, beneficiind de o retea de peste 100 de parteneri, firme si companii din diferite domenii (constructii, auto, retail, industria mecanica, panificatie, servicii sociale si de sanatate etc). Programele de formare sunt construite impreuna cu angajatorii si sunt organizate in functie de cerintele specifice ale domeniului.

Succesul interventiei FDP in domeniul ocuparii are la baza adaptarea programelor de formare la nevoile si caracteristicile participantilor si sprijinul permanent oferit de catre echipa de profesionisti implicata. Impactul formarii profesionale asupra participantilor este asigurat si prin organizarea stagiilor de practica in medii reale de lucru.

Mai multe detalii despre Fundatia Dezvoltarea Popoarelor puteti afla accesand www.fdpsr.ro